Наполи разгроми Торино с 5:0 като гост и излезе временно на второ място в класирането на Серия А преди дербито тази вечер между Рома и Ювентус.

Неаполитанците напълниха мрежата на Торино, като четири от попаденията паднаха в последния половин час на мача. Хосе Кайехон откри резултата в 7-а минута, а в 60-а минута Лоренцо Инсисие прекърши съпротивителните сили на домакините. Последваха голове на Дрис Мертенс в 72-а, втори на Кайехон в 76-а, а крайното 5:0 оформи Пьотр Зелински в 78-а минута.

Отборът на Александър Тонев - Кротоне, съхрани надежди за оставане в елита след важна домакинска победа с 1:0 над Удинезе. Въпреки че в предишния уикенд Тонев вкара първия си гол за Кротоне и донесе трите точки срещу Пескара, днес българинът остана на резервната скамейка. В негово отсъствие победата донесе Маркус Роден с гол в 18-а минута. Кротоне остава в зоната на изпадащите, но вече само на точка от спасителното 17-о място, което заема Емполи.

Ивайло Чочев се отличи с асистенция за победата на Палермо над застрашения от изпадане Дженоа с 1:0. Българският национал центрира и Андреа Рисполи с глава отбеляза победното попадение в 13-а минута. Победата не зарадва феновете на Палермо, които от следващия сезон ще гледат любимия си отбор в Серия Б.