Верона спечели промоция за Серия А само една година, след като изпадна от елита на Италия и се присъединява към вече влезлия шампион на второто ниво СПАЛ (Ферара).

Верона, които миналата година завършиха на последното 20-о място в Серия А, направиха 0:0 при визитата си на Чезена и събраха 74 точки. Също със 74 завърши и Фрозиноне, който обаче има по-лоши показатели в директните двубои с веронци.

Фрозиноне, който спечели с 2:1 срещу Про Верчели, се надяваше да влезе директно, ако събере с 10 точки повече от преследвачите. Но Перуджа и Беневенто също спечелиха мачовете си и така разликата не надвиши 9 точки. При това положение Фрозиноне ще се включи в баражите за едно място в елита, както и Перуджа и Беневенто. Читадела, Карпи и Специя също ще играят в тези елиминации.

Беневенто ще играе срещу Специя, а победителят от тази двойка отива на полуфинал срещу Перуджа. Читадела ще спори най-напред с Карпи, а победителят тук среща Фрозиноне.

Трапани, Виченца, Пиза и Латина изпадат от Серия Б в третото ниво Лега Про. Нови членове на втора лига са Кремонезе, Венеция и Фоджа като победители в своите регионални потоци. Още 28 отбора вече водят люти битки за едно място чрез плейофи.

Новара, за който българският нападател Андрей Гълъбинов не игра, падна в последния кръг с 0:2 при гостуването си на Карпи. Отборът завърши на 9-о място в класирането.