Кротоне успя да оцелее в Серия А, след като в последния си мач победи Лацио с 3:1 у дома, а в същото време Емполи падна с 1:2 при гостуването си на Палермо. 

По този начин Кротоне завърши на 17-о място с 34 точки, докато Емполи остана с 32 и се присъедини към Палермо и Пескара, които бяха изпаднали по-рано. 

Загубата на Лацио означаваше, че Орлите ще завършат на 5-о място, тъй като Аталанта ги изпревари. За Небесносините от столицата това бе трето поредно поражение в края на кампанията. 

Андреа Налини даде аванс на Кротоне в 14-ата минута с удар от 12 метра, а не много по-късно Диего Фалчинели се оказа на точното място, за да удвои. Чиро Имобиле върна един гол от дузпа почти веднаха, но римляните останах с човек по-малко, след като Бастос бе изгонен още преди паузата и това се оказа до голяма степен решаващо. Налини направи 3:1 в 60-ата минута, за да реши всичко. 

На остров Сицилия Емполи се издъни сериозно, след като не успя да се справи с домакините, за които игра Ивайло Чочев. Несторовски и Бруно Енрике дадоха аванс от два гола на домакините с попадения в 76-ата и 84-ата минута, а голът на Крунич се оказа само почетен.