Звездата на Наполи Марек Хамшик разкри, че мечтае да вдигне титлата на Италия. Словакът вече 10 години играе за неаполитание, а вчера навърши 30-годишен юбилей.

„Не се чувствам стар. Все едно съм на 20 години. Мога да играя на високо ниво още няколко сезона и да показвам същите резултати. Ясно, че е кариерата ми вече няма да е същата, вече ще се спускам надолу, но знам какво мога да дам. Все още искам да взема нещо от футбола – мечтата ми е да спечеля титлата с Наполи.

Можем да го направим и може би този сезон сме готови да се преборим с Ювентус и останалите. Когато се откажа от футбола, искам да съм горд с постигнатото през годините с клубния си отбор и с националния.

Бъдещето ми? Ще видя как вървят нещата в Наполи и дали няма да е по-добре да се завърна вкъщи. Един футболист трябва да се откаже, когато усети, че вече не е същият. Смятам, че максималната възраст за футбол е 35-36 години.

Доволен съм от постигнатото дотук в кариерата си и знам, че имам още няколко години пред себе си. Желая всичко най-добро на мен и семейството ми, да сме здрави и да постигна още успехи във футбола“, каза Хамшик.