Използването на видео-помощ за съдиите по време на мачовете вече носи първите противоречия още от самото им въвеждане в Серия А. Вчера в няколко случая арбитрите се допитаха до хората пред мониторите, за да вземат решения, но от Торино се оплакаха, че въпреки това, пак са били ощетени.

Срещата Торино- Болоня приключи при резултат 1:1, а в 83-ата минута беше отменено попадение на Алекс Беренгуер заради засада на Андреа Белоти, който направи подаването за гола. Но след като подаде топката, тя се отклони от противников играч, което автоматически изключва правилото за засадата, и попадна в Беленгуер, пратил я в мрежата.

След това съдията се консултира с назначените асистенти към видеоповторенията и въпреки че е изгледал ситуацията, отказа да признае гола. "Те ни отмениха редовен гол. Целият стадион видя как Матия Дестро от Болоня игра с топката, така че съперникът продължи да играе и я подаде на наш футболист. А съдията маркира засада. За мене е много по-нормално да се играе докато има ясна представа за ситуацията от съдията, а не той да дава сигнал преди това. Тогава какво гледа на видео-повторенията? Нещо, което гадаем дали ще се случи ли?, избухна Синиша Михайлович, старши треньор на Торино.

"Да, ако човекът греши, нека греши. Но нека и съдията да дава играта да продължи до крайния момент. И тогава да гледа видеото, иначе какъв е смисълът от видео-асистентите?, заяви още сръбският специалист.