Треньорът на Наполи Маурицио Сари се ядоса от късния допуснат гол срещу Фейенорд. Италианците спечелиха с 3:1 у дома, но специалистът се надяваше на чиста победа заради загубата с 1:2 от Шахтьор Донецк в първия мач.

„В момента съм повече доволен, отколкото щастлив. Допуснахме този глупав гол в края. В подобни турнири головата разлика е много важно и не можем да допускаме голове 10 секунди креди края на мача. Няма как да съм доволен заради това“, заяви Сари.

„Направихме добър мач, създадохме много положения, но не ми хареса, че не позволихме на Фейенорд да направи абсолютно нищо и въпреки това ни вкараха гол и имаха дузпа. Очевидно нещо не е наред. Освен това трябваше да вкараме още голове, след като имахме толкова много положения.

Дрис Мертенс, Хосе Кайехон и Лоренцо Инсинье вкарват много голове, но също така помагат и в защитната ни игра. Като цяло съм доволен от трите точки и цялостното ни представяне, но ме разочарова този гол в края“, каза Сари.

Треньорът на Наполи имаше какво да каже и за сгъстения цикъл в модерния футбол. „Трябва да се направи реформа, това е за доброто на футбола. Играчите са изморени, не тренират много и често са контузени.

Имаме 23-ма футболисти и 15 от тях отиват да играят за националните си отбори и след което трябва да изиграят 7 мача за 20 дни. Не мисля, че това е добре за тях. Мисля, че трябва да се помисли за реформа за мачовете с националните отбори. С цялото ми уважение, но не е честно един президент да плаща милиони за даден играч, който може да се контузи в мач с Гибралтар или Малта. Според мен трябва да има един период от около месец, в който да се изиграят всички тези мачове“, каза още Сари.