Легендата на Италия Джанлука Виали подкрепи селекционера Джампиеро Вентура и заяви треньорът знае какво да направи в реванша с Швеция довечера.

„Със сигурност не бива да играем както в първия мач в петък. Ние направихме така, че шведите изглеждаха по-добри, отколкото са. Немислимо е, че бяхме изненадани от отбор, който играе по един и същи начин от доста време. Те играят класическо 4-4-2, скандинавски стил, но в Стокхолм всичко се обърка.

Мисля, че можем да отстраним Швеция. По-добрият отбор сме. Плюс това „Сан Сиро“ ще направи разликата, особено ако не вкараме ранен гол. Това е техният мач, голямата възможност на феновете. Няма как да промениш един отбор за два дни, но могат да се направят корекции.

Вентура знае какво да направи, тъй като вече тактиката не е от значение. Тези мачове се решават с две неща – спокойствие и разум. Можем да обърнем разочарованието в нещо хубаво. Това няма да е като на война, но при всички положения е на живот и смърт. Ще кажа така: помислете си за следващото лято, което ще бъде изпълнено с барбекюта, дини и хубави вечери. И всичко това изпълнено с магически мачове. Хайде де, не можем да изпуснем това нещо“, каза Виали.