Рекордьорът по мачове за националния отбор на Италия – Джанлуиджи Буфон, очаквано обяви, че слага край на кариерата си при "адзурите" след отпадането от Швеция в баражите за световното първенство.

Реваншът на стадион "Сан Сиро" завърши без голове и с общ резултат 1:0 скандинавците спечелиха визи за Русия. По този начин пък легендарният вратар пропусна да запише шесто участие на шампионати на планетата, което до момента не е правено от нито един футболист.

"Напускам националния отбор. Оставям го в ръцете на младите момчета като Джануджи Донарума и Матия Перин", заяви капитанът на Ювентус, който изигра общо 175 срещи за родината си и през 2006 г. стана световен шампион в Германия.

"Много е разочароващо", каза още през сълзи Буфон. "Жалко е, че така завършвам кариерата в националния отбор. Не показахме най-добрата игра, на който сме способни, липсваше ни и късмет в отделни ситуации. Бъдещето на футбола ни е светло, убеден съм. И друг път сме имали тежки изпитания, изправяли сме се и сме ги преодолявали", каза още Буфон.

Накрая той благодари на всичките си съотборници в Италия, най-вече на легендарната защита пред него, съставена от Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини. "Бяхме рамо до рамо почти десет години. Надявам се да сме дали добър пример на младите", заяви Буфон, който преди реванша за пореден път демонстрира огромното си сърце и аплодираше шведския химн, докато на тифозите на "Сан Сиро" го освиркваха.