Отпадането на националния отбор на Италия от баражите за класиране на световно първенство сложи края на една легендарна генерация на "адзурите".

Най-добрият вратар на ФИФА за 2017 г. Джанлуиджи Буфон обяви, че след рекордните 175 мача за родината си приключва, за да даде път на младите. Последваха го съотборниците му в Ювентус Джорджо Киелини и Андреа Бардзали.

"Не съм от хората, които търсят оправдание в късмета или съдиите. Шведите се класираха заслужено. Дадохме всичко от себе си, но явно не беше достатъчно. Цялата нация ни подкрепяше и затова сме още по-разочаровани. Младите ни таланти ще имат нужда от тази подкрепа и обич в следващите години. На отбора му предстои дълъг път и много работа, но съм оптимист", каза Киелини.

"Във футбола никога не съм имал по-тъжен момент. Плакахме и на Евро 2016, но защото бяхме близо до нещо голямо, а сега дори не се класирахме. Трудно е да приема това, което се случи. Не знам какво ни липсваше, но фактът е, че няма да играем на световното първенство. Разочарованието е огромно, никой не би искал да си тръгне от отбора след такъв мач", заяви пък Бардзали.

Това означава, че снощи за последен път заедно на терена излязоха Буфон, Киелини, Бардзали и Леонардо Бонучи. Първите трима, които играят в хегемона Ювентус, и капитанът на Милан, изградиха невероятна връзка помежду си при "бианконерите" и бяха с основна заслуга за историческите шест поредни Скудета. Прякорът на защитната тройка пък беше BBC.