Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура удари дъното, след като отказа да подаде оставка, макар че страната претърпя исторически резил заради факта, че ще пропусне Мондиала в Русия догодина.

"Скуадра Адзура" врътна 0:0 в баража-реванш срещу Швеция и след гол пасив в първия мач отпада от битката за световните финали.

"Не съм подал оставка, защото още не съм говорил с президента. Съжалявам, че закъснях, но исках да поздравя всеки един от играчите с които имах честта да работя в този цикъл", обясни той на пресконференцията след мача.

"Това е много тежък резултат, макар че ние имахме неиството желание да преодолеем това препятствие. Във футбола съм от много години и знам за какво става на въпрос". 

"Искам да благодаря на феновете на "Сан Сиро", които ни подкрепаха до последната секунда. Меко казано съм разочарован, че пропускаме Мондиала. Видях какво означава този национален отбор за хората, той значи наистина страшно много". 

"Дали сме заслужавали да играем на Мондиал? Това е вторичен въпрос, който е безмислено да коментираме вече при свършен факт. 

"Искам първо да говоря с президента и тогава да решаваме бъдещето ми. Имал съм винаги добра комуникация с него и с хората от федерацията, така че се надявам така да бъде и този път". 

"Всичко, което мога да направя в момента, е да се извиня на целия италиански народ. Момчетата се бореха здраво и не ги виня за нищо, но просто резултатът, който постигнахме тази вечер, не ни устройваше".