Киево и Рома направиха 0:0 в мач от 16-ия кръг на Серия "А". Така "вълците" загубиха ценни точки в битката за титлата. Тимът на Еузебио Ди Франческо е четвърти с 35 точки, а "летящите магаренца" от Верона заемат 10-а позиция с 21 точки. Лидер е Интер с 40 точки. 
 
В 12-ата минута Киево пропиля златен шанс да излезе напред в резултата. След центриране от фаул и неразбирателство в отбраната на Рома - Роберто Инглезе получи шанс да стреля отблизо, но уцели напречната греда, вместо да скъса мрежата зад Алисон. 
 
След това попадналият за първи път в стартовия състав на Рома Патрик Шик опита удар с пета, който обаче стражът Стефано Сорентино парира. Пред Жерсон се откри шанс за добавка. Неговият удар обаче бе спасен.
 
В 60-ата минута Максим Гоналон се включи в поредната атака на Рома и получи шанс да стреля от доста добра позиция, но 38-годишният Сорентино отново реагира блестящо. Минута по-късно пробив на Коларов завърши с нещо средно между удар и пас.
 
В 78-ата минута Джеко направи сериозен пропуск. Раджа Наинголан получи топката от Кевин Строотман и центрира отдясно, но Джеко не уцели вратата на Сорентино. В 82-ата минута Сорентино направи поредно ключово спасяван. Минута по-късно пък Киево сътвори опасна атака, която обаче завърши с неточен изстрел.
 
В заключителните минути "вълците" хвърлиха всичко в атака, но така и не съумяха да реализират победно попадение.