Аржентина взе престижна победа над световния шампион Испания с 4:1 в контролен мач игран на стадион "Монументал" в Буенос Айрес. Така домакините зарадваха феновете си, които очакваха много по-силно представяне от тях на световното първенство.

Поражението естествено не е приятно за иберийците, които свикнаха неизменно да печелят в последните години и може би ще им покаже, че не са непобедими.

Селекционерът на гостите Висенте дел Боске направи някои промени в отбора, като Касияс, Капдевила, Торес и Шави останаха на пейката. Рейна, Начо Монреал, Силва и Сеск започнаха вместо тях.

Домакините пък изглеждаха доста заплашително с Меси, Тевес и Игуаин в предни позиции. И по-голямото им желание даде резултат, защото още в 11-ата минута Меси откри резултата.

Асистенцията бе на Тевес, а Лео нямаше проблеми срещу Рейна. Докато испанците се чудеха какво става, вече губеха с 2 гола. В 14-ата минута Карлитос изведе Игуаин, който чукна топката покрай вратаря на съперника и от минимален ъгъл я прати в мрежата.

Едва при това положение световните шампиони станаха по-активни и в 28-ата минута Давид Вия напомни за себе си, след като с мощен удар тресна гредата.

Тъкмо изглеждаше, че испанците са се окопитили, когато домакините нанесоха нов удар. В 34-ата минута Тевес наказа разколебания Рейна, който не успя да изчисти и нападателят го изпревари и реализира за 3:0.

Малко преди почивката пък окончателно стана ясно, че и късметът не е с европейците, след като Вия удари втора греда. След паузата Дел Боске направи 4 промени в отбора си и в 51-ата минута Фернандо Йоренте пропусна да намали, след като стреля отблизо с глава в тялото на вратаря Ромеро.

Последваха неточни изстрели на Чаби Алонсо и Шави, а испанците определено бяха по-активният тим. В 75-ата минута Санти Касорла нямаше шанс, след като и неговият удар срещна гредата. В крайна сметка в 84-ата минута Йоренте направи загубата на Испания по-почетна, след като отбеляза след пас на Касорла.

Последва пропуск на Касорла и изчистване на Демикелис от голлинията, преди в 91-ата минута Серхио Агуеро да вкара с глава след центриране на Хайнце и да оформи крайния резултат.

Аржентина: Ромеро, Санети, Демикелис, Г. Милито, Хайнце, Масчерано, Банега, Камбиасо, Меси (89 Д'Алесандро), Тевес (60 Ди Мария), Игуаин (68 Агуеро)

Испания: Рейна (46 Валдес), Арбелоа, Пике, Марчена, Монреал, Бускетс, Чаби Алонсо (71 Педро), Сеск (57 Шави), Давид Силва (46 Навас), Иниеста (46 Касорла), Вия (46 Йоренте).