Феновете на Атлетик Билбао трябваше да чакат до 7-ия кръг, за да видят победа на любимците си на “Сан Мамес”.

Трудното начало на сезона доведе до 2 равенства и 1 поражение в първите 3 срещи на отбора у дома, но сега съставът регистрира успех, побеждавайки с 3:1 Осасуна.

Триумфът бе втори поред за отбора, с който той се изкачи на 11-о място с 8 точки. Отборът от Памплона пък 15-и със 7.

Двубоят бе решен още до почивката. В началото Ирайсос трябваше да спасява една положение пред вратата на домакините и до средата на първата част головите ситуации не бяха кой знае колко.

В 29-ата минута обаче, Атлетик направи пробива, от който имаше нужда. Сусаета центрира отдясно, Фернандо Йоренте овладя и отклони към Икер Муниаин, който откри резултата.

В 37-ата минута домакините вкараха отново. Ново подаване от крилото бе засечено от Йоренте, който стреля с глава, топката се удари в ръката на Роверсио, но Габилондо реагира най-бързо и реализа за 2:0.

Интригата приключи в добавеното време на първата част, когато Ираола достави прекрасна топка от фланга и Хави Мартинес с глава отбеляза.

След почивката ижрачите на Атлетик контролираха двубоя, а в средата на полувремето Ламах от Осасуна дори бе изгонен за втори жълт картон.

В самия край Джавад Некунам все пак отбеляза почетния гол за гостуващия състав, след като се разписа от дузпа за крайното 3:1.