Халфът на Испания Шави Ернандес е сигурен, че тимът ще разполага с достатъчно силен вратар в предстоящата квалификация с Финландия.

Относно титулярният страж има дебат, след като безспорният №1 Икер Касияс продължава да бъде резерва в Реал. Другите варианти са Пепе Рейна от Наполи и Виктор Валдес. Шави обаче не се притеснява.

„Всички вратари тренират добре и който и да избере треньорът съм сигурен, че ще бъде на ниво“ изтъкна полузащитникът, който все пак се изказа в подкрепа на съотборника си в Барса Валдес, който демонстрира много добра форма напоследък.
 
„Виктор е пример за професионалист и съотборник. Той чака търпеливо своята възможност да играе и приема без проблеми, че първият избор е Касияс. Не зная, дали треньорът ще му гласува доверие за утрешния мач, но през цялото си време в отбора е пример с поведението си“ добави Шави, чийто тим направи равен с финландците у дома и сега ще гостува в Хелзинки.

„Първият мач срещу тях е пример за това какво не трябва да правим. Очакваме съперникът да подходи по същия начин, така че трябва да играем по-бързо, да си подаваме по-добре, да използваме фланговете и да бъдем по-прецизни в атака“ изтъкна още футболистът.