Атлетико Мадрид продължи да преследва Барселона и не допусна грешка в домакинството си на Атлетик Билбао. Столичани биха с 2:0 и постигнаха 6-а поредна победа на „Висенте Калдерон” и 11-а от първите 12 мача за сезона. 

Не бе изненада, че Диего Коща отбеляза дежурния си гол, а и Давид Вия също се разписа . Така тимът остана на точка зад каталунците в класирането, като има 33. Баските пък запазиха петото си място с 20. 

В началото Диего Коща стреля от малък ъгъл от който просто нямаше как да вкара. След това Вия не успя да засече с глава подаване на съотборника си в атака. Атлетико обаче доминираше. 

Малко по-късно Давид Вия едва не наказа неразбирателство в отбраната на баските, но вратарят Ирайсос изби. Последваха нови възможности за нападателното дуо на столичани, на Атлетик оцеля. 

Стражът демонстрира отличен рефлекс при поредната възможност открила се пред Вия. Така или иначе в 33-ата минута логичното се случи. Хуанфран центрира от крайната линия, отбраната на гостите изчисти, но топката стигна до Вия, който стреля силно, получи се рикошет в Сан Хосе и Ирайсос бе безпомощен. 

Малко след това реферът Тейшейра Витиенес ядоса домакините като не отсъди дузпа за тях за игра с ръка на Сан Хосе. Феновете се успокоиха обаче скоро след това. Коща получи пас от Коке елиминира Моран, след което се справи технично и с Ирайсос. Това бе 13-ият му гол в Лигата през сезона, с което се изравни с Кристиано Роналдо в листата на реализаторите. 

След паузата тандемът в атака на Атлетико продължи да създава много проблеми на гостуващия състав. Коща и Вия имаха няколко добри положения скоро след подновяването на играта, но ги пропуснаха. 
 
В последните минути Моран от баските получи втори жълт картон и се прибра предварително в съблекалнята. Атлетик все пак можеше да направи последните минути интересни, но ударът на Муниаин мина на сантиметри покрай целта. 

Атлетико не успя да отбележи ново попадение, но и така триумфът му бе достатъчно солиден.