Голмайсторът на Атлетико Мадрид Диего Коща ще може да направи своя дебют за Испания в следващите контроли на тима, след като селекционерът Висенте дел Боске го повика за мачовете с Екваториална Гвинея и Южна Африка.

Както е известно бразилецът реши да играе за Ла Фурия, което предизвика сериозна негативна реакция в родината му.

„Той играе много добре и се намира във впечатляваща форма. Направи отлично впечатление и заслужава мястото си в състава. Кредитът на доверие обаче не е безкраен за никого. До март обаче има време, така че той е при равни условия с останалите“ коментира Дел Боске.

„Хубавото за нашия отбор е това, че всеки може да се впише в нашата схема, така че Диего ще ни даде различни варианти в атака. Съвсем спокойно може да играе заедно с Вия, както го правят за Атлетико“ изтъкна специалистът.

В състава не попадат контузените Фернандо Торес, Мичу, Давид Силва и Жорди Алба. Шави и Жерард Пике пък получават почивка.

Ето и състава: вратари: Касияс (Реал М), Валдес (Барселона), Рейна (Наполи)
Защитници: Арбелоа и Рамос (Реал М), Хуанфран (Атлетико), Албиол (Наполи), Иниго Мартинес (Реал Сосиедад), Начо Монреал (Арсенал), Морено (Севиля)
Халфове: Бускетс, Иниеста и Сеск (Барса), Хави Мартинес (Байерн), Чаби Алонсо (Реал М), Коке (Атлетико), Касорла (Арсенал), Хесус Навас (Ман Сити), Мата (Челси)
Нападатели: Диего Коща и Вия (Атлетико), Негредо (Ман Сити), Педро (Барселона)