Валенсия потрепери, но надви Санкт Гален като гост с 3:2 и се класира за 1/16финалите на Лига Европа.

Швейцарците водеха в средата на втората част, но това, че бяха с човек по-малко, помогна на класния испански състав, който с 9 точки поведе в група А, изпреварвайки Суонси, който е с 8. Санкт Гален е с 3, но заради двете загуби срещу испанския тим хората на Мирослав Джукич са сигурни в елиминациите.

Пабло Пиати даде аванс на Валенсия в 31-ата минута, след като преди това Серхио Каналес удари гредата от фаул. Нов отличен свободен удар от бившия играч на Реал Мадрид се отби от рамката и Пиати направи добавка, за да открие.

Швейцарците обаче изравниха до почивката. След корнер към далечната греда Родригес игра с глава, след това Монтадон продължи топката към свободния Бесъл, който реализира.

След почивката бе интересно. В 56-ата минута Валенсия получи дузпа, като за нарушението Монтадон бе изгонен и Санкт Гален остана с човек по-малко. Вратарят Лопар обаче спаси удара на Жонас.

В 66-ата минута домакините дори излязоха напред. Каранович тръгна от центъра, имаше късмет топката да остане в него след рикошет в Рикардо Коста, измъкна се срещу Гуаита и го преодоля.

Малко след това Каналес пропусна да изравни от чиста позиция, а Пощига удари гредата. В 76-ата минута след добро разиграване Пиати успя да изравни, а в 87-ата Каналес донесе триумфа след много мощен удар от далечно разстояние.