Президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо бе осъден на 7 години затвор от Върховния съд за финансова измама и злоупотреба с обществени средства.

56-годишният бос на андалусийци бе признат за виновен, че като адвокат на общината на курорта Марбея, заедно с бившия кмет Хулиан Муньос, са направили схема за източване на средства от бюджета.

Това се е случило в периода 1999-2003, а първоначалната присъда, която той получи през 2011-а бе за 7 години и половина. С решението си Върховния съд намали 6 месеца от санкцията, което обаче едва ли е голяма утеха за Дел Нидо.

След като първоначално отказа да подаде оставка, сега Дел Нидо ще се оттегли незабавно от президентския пост в клуба, който заемаше в продължение на 11 години. През този период Севиля 2 купи на Краля, една суперкупа на Испания, два пъти Купата на УЕФА и веднъж Суперкупата на Европа.

На негово място се очаква да застане Пепе Кастро, но силния човек в клуба ще бъде Хосе Мария Крус, който преди това работи като генерален директор в организацията. Спортният директор Рамон Мончи също остава в ръководството.