Престоят на Мирослав Джукич във Валенсия приключи. Днес сърбинът за последно води тренировката на отбора и се сбогува с футболистите. 

Снощи Прилепите паднаха от Атлетико Мадрид с 0:3 и с това окончателно се изчерпи търпението на ръководството. 

Президентът Амедео Салво, заедно със спортния директор Франсиско Руфете потвърдиха, че Джукич освобождава позицията след само 4 месеца на „Местая”. 

„Не успях да постигна това, което обещах при идването си във Валенсия, така че аз нося отговорността. Желая всичко най-добро на клуба и му пожелавам да постигне целите си” коментира Джукич. 

Валенсия е с най-лоши показатели от сезон 1997-98, като в момента е на 9-о място с 20 точки и 8 загуби от 16 мача. Тимът изостава на 10 точки от четворката, а слухове за раздяла с треньора имаше още през септември, когато в един момент бяха загубени 4 поредни мача. 

Временно на негово място ще застане треньорът на Б-отбора Нико Естевес, който ще води състава в реванша за купата на Краля срещу Химнастик. 

Това е третата треньорска промяна в Примера дивисион от началото на сезона, след като преди това рокади имаше в Осасуна и Бетис.