Футболистите на Расинг Сантандер отказаха да играят в реванша от 1/4финалите на турнира за Купата на Краля срещу Реал Сосиедад.

Играчите на третодивизионния тим излязоха на терена, като се подредиха в централния кръг  и спазиха обещанието си да бойкотират сблъсъка, като след началния съдийски сигнал останаха по местата си.

След като баските си подаваха топката в продължение на около 40 секунди, реферът Хил Мансано прекрати мача, като все пак се консултира с капитана на кантабрийците Марио Фернандес.

Футболистите на Сантандер обявиха намеренията си още преди 3 дни и поискаха ръководството на клуба, начело с президента Анхел Лавин, да подаде оставка, което обаче не стана. Те не са получавали заплатите си от няколко месеца, като на няколко пъти са били лъгани.

Играчите се прибраха в съблекалнята под аплодисментите на феновете, които също са недоволни от клубното ръководство и по-рано този месец някои от ултрасите атакуваха боса на Сантандер по време на един от двубоите за Купата.

При това положение Сосиедад  ще бъде обявен за служебен победител с 3:0 и продължава на полуфинала, където ще играе с Барселона. Расинг пък отнесе глоба и най-вероятно ще бъде изваден от надпреварата за следващия сезон.