Луис Арагонес промени историята на испанския футбол. Това каза капитанът на националния отбор на Ла Фурия Икер Касияс по повод смъртта на бившия селекционер, който почина рано в събота сутринта. 

„Той винаги взимаше решенията си за доброто на отбора. Успехът ни на европейското първенство промени всичко впоследствие. Дел Боске не случайно винаги е изтъквал наследството, което е получил от него” добави вратарят на Реал Мадрид. 

„Искам да изразя най-искрените си съболезнования към семейството на Луис Арагонес за загубата. Съболезнования към всички отбори, в които е работил и най-вече на Атлетико Мадрид. Това е огромна загуба за всички” изтъкна Касияс. 

Естествено и други испански национали изразиха съжалението си за смъртта на Арагонес. „Това е много тъжен ден. Никога няма да забравя неговите съвети и напътствия” написа в Туитър Серхио Рамос. 

„Един от най-великите ни напусна. Неговата личност има огромно влияние върху всички нас. Почивай в мир” добави Чаби Алонсо. 

„Благодарим ти за всичко, на което ни научи и за всичко, което ни даде. Винаги ще те помним” сподели Андрес Иниеста. 
 
„Луис правеше футболни личности. За мен той бе най-важният човек в испанския футбол, който промени стила на националния отбор. Изключителен характер. Загубата му е огромна и той трябва да получи заслужено признание” написа в социалната мрежа Шави Ернандес. 

„Един от най-великите ни напусна. Всички сме тъжни. Благодаря ти за това, че ме изгради до голяма степен като футболист. Почивай в мир” каза Давид Вия.