Валенсия спечели поредни срещи в испанското първенство за първи път от 4 месеца, след като победи убедително Бетис с 5:0 на „Местая” в двубой от 23-ия кръг на първенството. 

Прилепите бяха вдъхновени от победата си над Барселона преди седмица и взеха нов успех. Те не бяха печелили последователни двубои от септември, когато триумфираха в 3 мача един след друг. 

Двубоят бе решен в последните минути на първата част. В 42-ата Жереми Матьо остана сам на далечната греда и засече центриране от корнер, откривайки с глава. Малко след това Пако Алкасер се оказа най-съобразителен в една ситуация и удвои след удар на Варгас. 

Всякакви надежди на севилци изчезнаха в 63-ата минута, когато отлична контраатака завърши с подаване на Алкасер към Фегули, който реализира за 3:0. Малко след това Алкасер вкара ново попадение с глава. 

Варгас оформи убедителния успех в 80-ата минута, но триумфът не помогна особено на Валенсия, след като с 31 точки тимът е на 12 от 4-ото място и на 5 от 6-ата позиция, която дава място в Европа. Бетис пък е твърдо последен с 14 точки и може да изостане още повече от спасението, като в момента е на 8 точки от 17-ата позиция.