Финалът за Купата на Краля между Реал Мадрид и Барселона най-вероятно няма да се състои на първоначално обявената дата – 19 април.

Очаква се сблъсъкът да бъде изтеглен с ден или два по-рано. Това е уикендът, в който християнския свят чества Великден, като мачът ще се проведе или на Велики Четвъртък или на Разпети Петъку съответно 17-и и 18-и април.

Федерацията ще приеме евентуална промяна на датата, която се очаква да бъде ратифицирана в началото на следващата седмица.

„Ако няма никакви пречки датата може да бъде променена. Ние ще обсъдим въпроса и ще вземем решение, но и друг път финалите са били провеждани извън уикенда, а тогава освен това са празнични дни“ заяви генералният секретар Хорхе Перес.

Засега все още не е ясно и в колко часа ще започне сблъсъка, като най-вероятно мачът ще стартира в 21,30 или 22,00 часа местно време (22,30 или 23,00 българско).

Сблъсъкът на „Местая“ се очаква да привлече огромен интерес заради поредната битка между непримиримите съперници, които освен това видят битка в първенството, а може да се срещнат и в Шампионската лига.