Валенсия почти си гарантира мяста на 1/8финалите в Лига Европа, след като спечели с 2:0 гостуването си на Динамо Киев. Двубоят обаче се игра в Кипър заради ситуцията в столицата на Украйна и това естествено помогна на испанците.

Попаденията паднаха в последните минути, като бяха отбелязани от включили се играчи от пейката, така че треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици (на снимката) определено се справи отлично.

И двата тима действаха твърде предпазливо през първата част. В първите минути Мигел Велосо от украинския тим стреля извън наказателното поле, но твърде слабо, за да затрудни Диего Алвес.

Стремежът на съперниците бе да се играе на сигурно, затова и добрите положения липсваха, а защитниците действаха концентрирано и солидно в отбрана.

Опит на Мичел бе блокиран, а в края Джърмей Ленс от Диамо опита центриране, при което обаче топката се насочи неочаквано към вратата, но стражът на Валенсия не допусна изненада.

Веднага след подновяването на играта холандският национал имаше добро положение след пас на Велосо, но пропусна. Няколко минути след това вратарят Шовковски се контузи и бе заменен от Ръйбка на вратата на киевския състав.

И в средата на периода резервният страж трябваше да се проявява, след като изби опасен удар на резервата Варгас с глава. В 74-ата минута чилиецът отново се оказа на отлична позиция на близката греда, но Ръйбка се отчете със страхотно спасяване.

От последвалия корнер и Сейду Кейта засече с глава, но стражът на Динамо отрази по фантастичен начин с едра ръка изстрела му.

Предимството на Валенсия бе сериозно и то даде резултат. В 81-ата минута пак след ъглов удар Парехо центрира и Варгас отново бе на близката греда, като този път откри резултата.

Последва опит в гредата на включилия се отлично от пейката голмайстор, за да дойде и добавеното време, когато друга резерва Сюлейман Фегули засече подаване от фланга и след рикошет топката влезе във вратата.