Полузащитникът на Валенсия Сейду Кейта влезе в историята на испанския футбол, след като отбеляза третият най-бърз гол в историята на Примера дивисион. 

Това се случи при равенството 2:2 като гост срещу Алмерия, когато бившият играч на Барселона откри резултата след едва 8,2 секунди. 

Домакините изпълниха център и топката бе върната назад, като Торсилиери опита да намери вратаря Естебан, но пасът му се оказа по-лек, Кейта стигна пръв до топката и я прати в мрежата. 

Първоначално бе обявено, че попадението е №1, но по-късно се оказа, че Кейта взила в класацията под №3. Така той не успя да подобри рекорда, който се държи от Йосеба Йоренте, който с екипа на Валядолид отбеляза гол след 7,8 секунди в мач с Еспаньол през 2007-а година. Дарио Силва пък има гол за Малага след 8 секунди. 

За съжаление на Кейта попадението му не помогна на Валенсия да спечели, въпреки че в 33-ата минута полувреме Варгас удвои аванса на Прилепите. 

Скоро след почивката с голове на Оскар Диас и Корона в рамките на 3 минути, Алмерия успя да стигне до точката, която бе важна за състава в стремежа му за оцеляване. Валенсия е на 8-а позиция, но на цели 9 точки от местата даващи право на участие в Лига Европа.