В Севиля запазиха спокойствие, въпреки отличната победа над Порто с 4:1, която прати отбора на полуфинал в Лига Европа, заличавайки пасива от 0:1 след първата среща.

Така андалусийци достигнаха до тази фаза за първи път от 2007-а година, когато спечелиха надпреварата за втори път поред.

Карлос Бака, за когото се говори, че към него има интерес от Барселона, бе в основата на триумфа, след като още до почивката спечели дузпа, асистира за втория гол и сам вкара третия.

„Трябва да продължим по същия начин и да даваме най-доброто, на което сме способни. Хубаво е, че победихме, защото този успех ще ни даде самочувствие, но знаем, че все още имаме работа за вършене“ заяви треньорът Унай Емери.

„Разбира се, че се гордея с момчетата. Те работят много здраво в стремежа да направят силен сезон и усилията им дават резултат“ добави наставникът, чийто тим има шансове за четвъртото място в Примера.

„Радвам се, че оставихме добри впечатления с представянето си, но все пак още в неделя ни предстои друг важен двубой и не трябва да губим концентрацията си, защото това е решителната част от сезон“ каза още Емери.