С гол от явна засада Севиля успя да победи Валенсия с 2:0 в първия мач от испанския полуфинал в Лига Европа и е в отлична позиция да стигне до финала.

В двубоя имаше много положения, като и гостите пропуснаха да се разпишат, но като особено в последните минути пропуснаха 2 отлични положения. Въпреки това те не губят надежда, защото в миналия кръг заличиха пасив от 3 гола срещу Базел.

Още във втората минута Хосе Антонио Рейес изведе отлично Карлос Бака, но с общи усилия Жереми Матьо и Хави Фуего ликвидираха опасността. Гостите отговориха с удар с глава на Фуего след корнер, но Бето улови.

Последваха равностойни минути без сериозни опасности преди в 18-ата минута стражът на домакините отново да трябваше да се намесва. След контра Пако Алкасер стреля, но без успех.

Андалусийци също търсеха гола и в рамките на 2 минути Фасио и Бака стреляха неточно. Така се стигна и до 33-ата минута, която на практика промени мача.

След статично положение Ракитич центрира от левия фланг, като още при неговото подаване имаше засада. Тя обаче не бе отсъдена, след което Карисо отклони топката зад себе си, към останалия сам на далечната греда Стефан Мбиа и той с гръб към вратата вкара. Халфът обаче бе сигурно 2 метра зад отбраната на гостите, но лайнсменът пак се издъни и така след 2 неотсъдени засади в ситуацията, домакините поведоха.

В 36-ата минута всичко бе наред. Витоло взаимодейства с Бака при контраатака, колумбиецът овладя отлично и се измъкна срещу Гуаита, след което стреля покрай него за 2:0.

Малко преди паузата стражът на Валенсия трябваше да отбива опасен удар на Ракитич от фаул, за да не допусне разликата да се увеличи, но така или иначе пасивът за Прилепите бе достатъчно солиден.

След почивката Матьо стреля опасно от свободен удар, но покрай вратата. Домакините обаче продължиха да бъдат опасни. Фасио остана сам след центриране на Ракитич, но стреля с глава право в ръцете на Гуаита.

В 57-ата минута хърватинът даде отлично извеждащо подаване към Бака при контраатака, който сам срещу вратаря на гостите стреля право в тялото му и пропусна да реализира трети гол.

Валенсия обаче не се отказа да търси попадение и първо Алкасер засече над вратара подаване на близката греда, а след това и Варгас не бе точен, като при неговият опит Бето не мръдна, а топката мина много близо до вратата.

В 78-ата минута топката се отби от ръката на Хави Фуего след удар към вратата на Кевин Гамейро, но реферът не отсъди дузпа.

В края гостите бяха много близо да вкарат решително попадение. Първо Жонас остана сам в наказателното поле, обърна се и стреля от границата на вратарското поле, но Бето показа отличен рефлекс и изби. Секунди след това Варгас прати топката в напречната греда след удар с глава. 

В добавеното време Ибора пропусна от чиста позиция да вкара трети гол, но така или иначе Севиля постигна 5-а поредна победа във всички турнири.

Севиля – Валенсия    2:0

1:0    Мбиа    33
2:0    Бака    36

СЕВИЛЯ: Бето, Наваро, Пареха, Фасио, Карисо, Фигуиерас, Мбиа, Витоло (90 Ибора), Ракитич, Рейес (59 Марин), Бака (73 Гамейро)
ВАЛЕНСИЯ: Гуаита, Матьо, Перейра, Кейта, Хави Фуего, Фегули (74 Жонас), Парехо, Бернат (47 Гая), Картабиа (46 Пиати), Варгас, Алкасер