Селекционерът на Испания Висенте дел Боске повика няколко нови футболисти за предстоящата контрола с Франция и европейската квалификация срещу Македония в началото на септември. 

От състава, който се провали на световното първенство в Бразилия, липсват 8 играчи, като това са Пепе Рейна, Жерар Пике, Хави Мартинес (контузен), Чаби Алонсо и Шави (отказали се от националния), Хуан Мата, Давид Вия (отказал се от националния) и Фернандо Торес. 

Шанс за изява обаче получават футболисти като защитника на Реал Даниел Карвахал, Сан Хосе от Атлетик Билбао, играещият много силно за Атлетико Раул Гарсия и нападателя на Валенсия Пако Алкасер. Бартра, Иско и Итураспе се завръщат. 

„Някои от играчите, които не са в състава, имат здравословни проблеми и затова не бяха повикани. Други обаче получават шанс на техните места и съм сигурен, че ще се справят добре” заяви Дел Боске. 

Ето и пълния състав: 
Вратари: Касияс (Реал М), Де Хеа (Манчестър Юн), Касия (Еспаньол) 
Защитници: Рамос и Карвахал (Реал М), Хуанфран (Атлетико), Сан Хосе (Атлетик Б), Албиол (Наполи), Бартра и Алба (Барселона), Аспиликуета (Челси). 
Халфове: Бускетс, Иниеста и Педро (Барселона), Касорла (Арсенал), Фабрегас (Челси), Итураспе (Атлетик Б), Иско (Реал М), Силва (Манчестър Сити), Коке и Раул Гарсия (Атлетико), 
Нападатели: Коста (Челси), Алкасер (Валенсия)