8 кръга след началото на сезона, Примера дивисион има първия освободен треньор и това е наставникът на Кордоба Алберт Ферер. 

Новакът се реши на промяна след слабото си начало на кампанията. Тимът е на последно място, като има 4 точки, но е без победа, като активът му е постигнат само от равенства. 

В последния кръг отборът падна с 1:2 от Малага у дома и с това търпението на ръководството към бившия играч на Барселона от времето на Дрийм Тима на Йохан Кройф, окончателно се изчерпи. 

„Благодарен съм на феновете и на града за тези прекрасни месеци, които изживяхме заедно и аз напълно се насладих на всеки един момент в отбора” заяви Ферер в една от социалните мрежи. 

Той пое отбора в средата на февруари тази година и го изведе до победа над Лас Палмас на финала в плейофите, като по този начин осигури първо участие в елита след 42 годишно прекъсване. 

Часове, след като раздялата стана официална, Кордоба обяви новият треньор и това е бившият наставник на Валядолид и Валенсия - Мирослав Джукич. За позицията бяха спрягани още Фернандо Васкес, Лукас Алкарас, Алберто Торил, Абел Ресино и Маноло Хименес.