Новият треньор на Реал Сосиедад Дейвид Мойс определи стила си на работа повече като този на Жозе Моуриньо, отколкото като на Пеп Гуардиола.

Днес шотландецът бе представен официално, след като подписа договор за 18 месеца с тима от Сан Себастиан и през деня дори бе по екип по време на тренировката. 

Запитан на кого счита, че прилича повече по отношение на работата си, специалистът каза: „Вероятно на Моуриньо, тъй като и двамата сме амбициозни и работим здраво. Бях в Евертън, където ситуацията бе подобна като тази тук, но успяхме да се подобрим и ето че в момента Евертън може да се съревновава с най-добрите в Англия. Затова съм оптимист” заяви Мойс. 

„Дойдох тук, защото президентът показа много голяма настойчивост да ме привлече. Демонстрира вяра в мен, а и имах възможност да дойда в Сан Себастиан и да се запозная с условията за работа, които са отлични. Това е важно решение, защото идвам в чужбина заедно със семейството си и се надявам, че всичко ще бъде наред” добави той. 

„Разговарях на няколко пъти с президента и видях, че Реал е много амбициозен клуб. Аз също обичам да печеля и смятам, че тимът има потенциал и настоящата му позиция в класирането не отговаря на истинските му възможности. На тренировката видях много страст и позитивизъм, което ме зарадва”. 

„Треньори на отбора са били британци като Тошак и Коулман, така че в това отношение Сосиедад има традиции. Освен това в Испания са работили големи специалисти като Боби Робсън и Венебълс. Само времето ще покаже, дали съм направил правилния избор, но се надявам да се справя” каза още Мойс.