Носителят на трофея в Лига Европа за миналия сезон Севиля допусна първо поражение в настоящата кампания, губейки с 0:2 гостуването си на Фейенорд в Ротердам. 

Холандците вкараха головете през второто полувреме и така излязоха начело в група G с 9 точки, докато андалусийци останаха с 8. Те си осигуриха място в елиминациите, докато Севиля ще срещне Риека в пряк сблъсък за класиране, като равенство ще бъде достатъчно на испанците да продължат напред. 

Още в 4-ата минута домакините поискаха дузпа, когато при една ситуация Стефант Мбиа не прецени добре една топка в наказателното поле и тя се удари в ръката му, но реферът не отсъди нищо. 

Гостите изглеждаха по-солидно като действаха внимателно в отбрана и чакаха момент за контраатака. Темпото бе високо, но добрите голови положения липсваха. Някорко добри слизания на испанците по крилата завършиха с центрирания, които обаче не донесоха проблеми на домакините. 

Врататите нямаха много работа преди в 44-ата минута Тоорнстра да успее да се измъкне от Коло и да тръгне към вратата. Карисо обаче успя да го изтласка леко встрани и последвалият му удар се оказа неточен. Малко след това Коке изпревари заелия отлична позиция Боетиус и така гостите оцеляха. 

След паузата ситуацията на терена не се промени особено преди в 56-ата минута Фейенорд да направи пробив. Ел Ахмади опита центриране, което бе спряно от Коке, но Боетиус овладя и запази топката притиснат от Карисо, след което подаде отлично на свободния Тоорнстра, който реализира. 

Севиля опита да отговори и Криховяк стреля силно от 25 метра, но Вермеер бе на своето място и отрази. Унай Емери също реагира като пусна в игра Бака и Деулофеу и нападателят бе подведен от лошо докосване, за да позволи на Вермеер да го изпревари и да улови. 

В 65-ата минута Севиля прати топката в мрежата, когато Мбиа засече центриране на Рейес и вкара с глава. Реферът вдигна засада, но точно халфът не бе зад отбраната, така че късметът за холандците бе много сериозен. 

Малко след това Фейенорд можеше да реши всичко, когато Боетиус бе изведен сам срещу Рико, но стреля от външната страна на мрежата и остави интригата. Андалусийци обаче трудно стигаха до голови ситуации и Фейенорд се възползва, за да реши всичко. 

В 83-ата минута Колин Казим-Ричардс овладя топката с гърди на границата на наказателното поле, въпреки че бе притиснат. Той отклони към Ел Ахмади, който с полуволе отбеляза страхотен гол и гарантира триумфа. 

В другия мач от групата Риека победи Стандард Лиеж с 2:0 и събра 7 точки, като при успеха на „Санчес Писхуан“ ще продължи напред.