Дейвид Мойс се наслади на мечтан домакински дебют начело на Реал Сосиедад, след като неговият тим отнесе Елче с 3:0 на „Аноета” в първи мач от 13-ия кръг и взе трета победа за сезона, с което увеличи актива си на 13 точки. 

Карлос Вела се превърна в герой, след като вкара всичките попадения за баските. Още в 3-ата минута той откри след удар с глава, засичайки хубаво подаване на Серхио Каналес. 

В 31-ата Чаби Прието изведе отлично мексиканеца, който наказа лошо подредената отбрана на съперника и вкара с удар в далечния ъгъл. Малко след подновяването на играта Вела оформи хеттрика си с хубав изстрел, при който топката се отби и от гредата. 

Гостите също имаха добри положения, но ги пропуснаха, докато Сосиедад показа сериозна ефективност за радост на новия си треньор. 

„Карлос изигра великолепен мач и направи разликата в мача без съмнение. Много съм доволен от цялостното ни представяне, защото се видя, че потенциалът ни е по-голям и можем да играем много по-добре. Във втори пореден мач не допуснахме гол, а този път демонстрирахме и качества в атака. Не съм доволен от съдийството, защото виждам сериозна разлика между начина на свирене тук и в Англия” коментира шотландецът.