Валенсия се класира за 1/8финалите на турнира за купата на Краля след драматично 4:4 в реванша срещу Райо Валекано на „Местая”. Прилепите бяха спечелили първия мач с 2:1 като гости, но сега трябваше да треперят и да наваксват на два пъти изоставане от по два гола. 

Всичко започна добре за домакините, които поведоха още в 8-ата минута, когато Пако Алкасер вкара след добавка. 

Скоро обаче ситуацията се промени. В 20-ата минута Хосабед остана непокрит на близката греда и изравни след удар с глава, а само 3 минути след това Посуело направи обрата пълен след  страхотен удар извън наказателното поле. 

В 38-ата минута шокът за домакините стана пълен, защото Перейра наказа грешка в отбраната им и след като остана сам срещу вратаря, го преодоля за 1:3. 

Втората част обаче започна с оптимизъм за Валенсия, защото секунди след подновяването на играта Морсийо не успя да изчисти една топка и я прати в своята врата. 

В 60-ата минута Райо пак дръпна с два гола, след като Ембарба се разписа. Валенсия обаче не се предаде. В 65-ата минута Алкасер отново се оказа на най-добрата позиция в близост до вратата, а в 71-ата Родриго изравни за 4:4. В 81-ата минута авторът на попадението бе изгонен, но гостите не успяха да се възползват. 

Драматичен бе и мачът между Селта и Лас Палмас, завършил 3:1. Галисийците поведоха с 2:0, но гостите върнаха едно попадение и така изравниха общия резултат от двата мача. В добавеното време обаче Ореяна овладя една топка в наказателното поле и с великолепен шут я прати в мрежата, за да прати отбора си на 1/8финалите.