Елитният испански Хетафе, който наскоро измъкна 0:0 срещу Барселона, ще има нов треньор, след като Космин Контра напуска, за да работи в Китай. 

Новината бе потвърдена от президента Анхел Торес, след като румънецът е получил много изгодно предложение от Гуанджоу R&F. 

„Контра е в трудна ситуация, но когато имаш оферта, която е за 10 пъти по-висока заплата от сегашната е ясно, че той ще избере това, което е най-доброто за семейството. Космин обаче е млад, така че има време да се върне” заяви босът на Хетафе. 

Китайският клуб се раздели в началото на ноември със Свен-Йоран Ериксон, който работи в него в продължение на година и половина. Третото място в първенството от миналия сезон обаче, явно се оказа недостатъчно за ръководството, което реши да направи промяна и да заложи на Контра.  

Румънецът пое испанския отбор през март тази година, когато той бе в трудна ситуация и му помогна да се спаси от изпадане. През настоящата кампания съставът е на 13-о място с 16 точки, като е на 5 от зоната на изпадащите. 

Това ще бъде петата треньорска рокада в Примера от началото на сезона, след като по-рано такава имаше в Кордоба, Леванте, Реал Сосиедад и Алмерия.