Валенсия постигна важна победа над Севиля с 3:1 и излезе на четвърто място в Примера дивисион. Триумфът бе срещу пряк конкурент за челните позиции. 

Прилепите записаха 5-и успех в последните си 6 срещи от Лигата и прекъснаха поредицата на андалусийци от 3 поредни успеха. Те имат 41 точки, като са на 3 от третия Атлетико, докато Севиля също е близо със своите 39. 

Домакините дръпнаха с 2:0, след като първо Дани Парехо вкара дузпа в 18-ата минута, а в 32-ата отново той се възполва от подаване на Енцо Перес, за да удвои преднината. 

Интригата обаче бързо се върна, защото Карлос Бака намали от бялата точка, а в 40-ата минута гостите получиха нова дузпа. Отново Бака изпълни, но този път Диего Алвес спаси удара му. 

Това бе 15-ият отразен наказателен удар на бразилеца, откакто играе в Испания. От изпълнени срещу него 35 дузпи това означава, че невероятните 42,57% са спасени. Във всички турнири спасените удари от него са от 18 от 39, като 10 са с екипа на Алмерия, а 8 за Валенсия. 

В 56-ата минута Хави Фуего окончателно успокои домакините с трето попадение. Това бяха първите голове, които Севиля получава в Лигата след 5 поредни сухи мрежи или общо 517 минути без гол.