Валенсия направи нова стъпка към четворката, след като победи Реал Сосиедад с 2:0 у дома в двубой от 25-ия кръг на Примера дивисион. 

Триумфът бе 4-и поред за Прилепите, които вече дори могат да мислят и за тройката, тъй като се изравниха по точки с Атлетико Мадрид, който по-късно днес гостува на другия претендент за зона Шампионска лига – Севиля. 

Активът от 53 точки е най-големият в историята на отбора след 25 мача, като съставът подобри предишното постижение, което бе на тима воден от Рафа Бенитес през сезон 2003-2004 – 51 точки. 

Добрата форма на Валенсия продължава вече почти 3 месеца, тъй като в последните си 11 мача от първенството, тимът загуби единствено от Малага, а спечели цели 8 двубоя. 

Пабло Пиати вкара два бързи гола в 53-ата и 56-ата минута, за да донесе триумфа, като първо се възползва от грешка на Иниго, а след това вкара след подаване на Фегули. 

Поражението остави Сосиедад с 27 точки и без победа като гост през сезона. Серията започна още в края на миналата кампания и вече достигна до 13 срещи.