Атлетик Билбао се класира за финала на турнира за Купата на Краля в Испания, след като в реванша удари с 2:0 Еспаньол като гост и така развали очакванията за каталунски сблъсък за отличието. Първата среща бе завършила 1:1, но домакините не успяха да се възползват от предимството си. 

Така баските ще спорят за трофея за 37-и. Те са вторият най-успешен отбор в надпреварата след Барса, като имат 23 купи, но за последно вдигнаха отличието през далечната вече 1984-а. 

Интересно е, че това ще е трети финал в последните години между двата отбора в турнира, като през 2009-а и 2012-а Барселона се наложи с 4:1 и 3:0 в битката за трофея. 

Атлетик нанесе своя удар в 14-ата минута, когато голмайсторът им Ариц Адурис успя да овладее по отличен начин една топка и да вкара с великолепен удар. 

Стуани пропусна да изравни за домакините в ситуация сам срещу вратаря и в 43-ата минута Атлетик пак вкара. Разписа се Ечеита с глава слез центриране от корнер. 

След почивката домакините нямаха късмет в 58-ата минута, когато удар на Кайседо се отби от гредата, като и вратарят на Атлетик Ерерин успя леко да докосне топката. 

До края домакините не успяха да направят нищо и се простиха с надеждите си да стигнат до финала.