Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос заяви, че халфът на Барселона Андрес Иниеста е перфектното момче, което всяка една майка би искала да види до дъщеря си.

Опитният бранител на Испания се радва, че играе заедно с полузащитника в националния тим, но изрази съжаление че двамата не са съотборници и в Реал.

"За мен Андрес Иниеста е гаджето, което всяка една майка иска за дъщеря си", започна своя коментар Рамос, който получи удар с лакът от Андрес в неделното изданието на Ел Класико.

"Постигнатото от него говори достатъчно. Той е магически футболист, който спечели всичко възможно. Има малко футболисти в света, които могат да бъдат сравнявани с него. За съжаление той не играе в Реал Мадрид."

"Наистина съм много щастлив, че Жерард Пике се завърна в националния отбор. Това е добре за Испания, но навярно не е толкова добре за Барса (смее се)"

Утрешната европейска квалификация на Ла Фурия с Украйна идва точно 10 години и един ден след като Рамос направи своя дебют за националния отбор.

"Времето минава много бързо. Оглеждам се наоколо и се чувствам остарял. Но има и доста позитивни неща, като например наученото от Луис Арагонес и Висенте дел Боске. Те ми помогнаха да стана по-добър играч и по-добър човек."

"За мен завръщането в Севиля означава да се прибера у дома. Там направих своя професионален дебют, там израснах като футболист. Аз съм фен на Севиля и Реал. И двата клуба имат влияние върху кариерата ми."

Бранителят беше попитан какво мисли за вероятността феновете на Барселона и Атлетик Билбао да освиркват националния химн във финала за купата на Испания в края на месец май.

"Аз няма да играя на финала, защото бяхме елиминирани в началната фаза на надпреварата. Съжалявам. Може би следващата година ще достигнем до финала", завърши Рамос.