Испания се поизмъчи доста, но победи Украйна в европейска квалификация играна в Севиля. 

Алваро Мората вкара първия си гол с националния екип в средата на първото полувреме и донесе победата, с която отборът вече има 12 точки в трета квалификационна група, като изостават на 3 от лидера Словакия, който се справи без проблеми с Люксембург. 

Украинците могат да съжаляват, че не взеха нещо от мача, тъй като бяха опасни при статични положения, а след почивката Касияс ги разочарова с две важни спасявания. Те имат 9 точки, но запазват шансове да стигнат до Франция. 

Съставът на домакините до голяма степен бе очакван. Алваро Мората водеше атаката, покрепен обаче много сериозно от халфова линия включваща Иско, Давид Силва и Андрес Иниеста. 

Гостите стартираха с Тимошчук и Ротан пред защитата, а Ярмоленко и Коноплянка носеха много скорост по крилата, като трябваше да помагат на единствения чист нападател Роман Зозуля. 


Домакините очаквано установиха контрол върху двубоя в началото и 5-ата минута Давид Силва бе изведен зад защитата, той върна успоредно на голлинията, но Кучер изпревари Мората, който беше на път да засече на празна врата. 

Испанците продължиха да нападат, като ясно се виждаше стремежа да бъде изведен човек зад отбраната. Украинците направиха някои решаващи намеси в защита, а в един момент започнаха да поглеждат и по-сериозно към вратата на домакините. 

В 19-ата минута Ротан центрира от свободен удар и намери свободния Федецкий, който от въздуха стреля неточно. В 27-ата минута Ротан остана непокрит на границата на наказателното поле и стреля опасно, но покрай целта. 

И точно когато изглеждаше, че гостите се чувстват все по-добре, домакините вкараха. Иниеста подаде от центъра към Коке, който пък отклони по прекрасен  начин към Алваро Мората. Нападателят пребори Хачериди и макар и падайки успя да прати топката в мрежата, преодолявайки и излезлия да го посрещне Пятов. 

Статичните положения продължаваха да носят проблеми на испанците и Хачериди стреля неточно с глава при поредното подаване на Ротан. В 41-ата минута Серхио Рамос удари гредата след удар с глава, дошъл след хубаво центриране на Силва и малко не му достигна да отпразнува десетата си годишнина в националния тим.Така паузата дойде при 1:0. 

След нея двубоят се развиваше доста равностойно, а украинците станаха все по-опасни. В 54-ата минута поредният свободен удар на Ротан почти стигна до Федецкий, който за малко не успя да засече. 

В 58-ата минута Икер Касияс едва не закопа своите. Той даде грешно подаване и изведе Ротан, който стреля силно, но вратарят отби. Това бяха добри минути за гостите и в 68-ата минута те трябваше да изравнят. Степаненко изведе Кравец, който от аутлинията върна назад към Ротан, който останал сам стреля право в тялото на Касияс. 

Иско се стараеше много за домакините, но определено се усещаше напрежение и колебание в техните редици. Затова и Дел Боске пусна Педро и Касорла, като последният взаимодейства добре с Иско, но ударът му бе избит от Пятов, който запази интригата. 

Въпреки това обаче гостите не успяха да стигнат до равенство и така „Рамон Санчес Писхуан” отново донесе късмет на Ла Фурия, като на този стадион отборът има 20 победи и 5 равенства в историята си. 

Испания – Украйна    1:0

1:0    Мората 28

Испания: Касияс, Хуанфран, Пике, Рамос, Алба (79 Бернат), Бускетс, Коке, Иско, Силва, Иниеста (74 Иниеста), Мората (65 Педро)
Украйна: Пятов, Федецкий, Хачериди, Кучер, Шевчук, Тимошчук, Ротан, Коноплянка, Степаненко (76 Хармаш), Ярмоленко, Зозуля (32 Кравец)