Селекционерът на Испания Висенте дел Боске запази спокойствие след загубата от Холандия снощи с 0:2. 

Два ранни гола помогнаха на Лалетата да спечелят в Амстердам, като след това иберийците пропуснаха доста положения. Наставникът обаче все пак видя позитиви в представянето. 

„Честно казано ми изглежда невероятно, че не успяхме да вкараме. Доминирахме през повечето време, бяхме по-добри от тях, имахме положения, но ни липсваха головете. Първите 20 минути се оказаха проблема“ заяви специалистът. 

„Имаше обаче и някои доста позитивни неща в играта ни, които трябва да отчетем. Да, не бяхме прецизни в завършващата фаза, но не смятам, че това е закономерно. Трябва да разберем и какви грешки допуснахме в първите минути, когато получихме два гола“ добави той. 

„Никога не е приятно да губиш и ние не сме свикнали с това. Не съм изненадан обаче от критиките, защото те са част от футбола. Ние просто ще извлечем поуките от мача. В крайна сметка загубихме контрола, а освен това имаме доста добри футболисти“ каза още Дел Боске. 

„Направихме доста промени в състава, като това бе за доброто на отбора. Витоло игра добре и е жалко, че не отбеляза. Може би му липсваше увереност. Хуанми също се стара, така че видяхме и тези момчета какво могат“ изтъкна още специалистът.