Холандия си върна част от самочувствието след лошите резултати през последните месеци, като победи Испания в контролен двубой. 

На „Амстердам Арена“ Лалетата се наложиха с 2:0, само няколко месеца, след като разбиха иберийците с 5:1 на световните финали в Бразилия. Ранни голове сега помогнаха на отбора на Гуус Хидинк да вземе превес и да го задържи до края. 

Очаквано и в двата състава имаше промени от последните им мачове, като все пак селекцията на Холандия изглеждаше в по-титулярен вид. За Испания дебют направи Хуанми, който водеше атаката. Стартираха още Де Хеа, Карвахал, Марио Суарес и Фабрегас, които не играха срещу Украйна, като Сеск бе капитан за първи път. 

Още в началото стана ясно, че на иберийците предстоят трудни минути, като Де Хеа трябваше да спасява удар на Депай в 6-ата минута. В 12-ата той трябваше да вади топката от мрежата си. 

Снайдер центрира, а Де Врай успя да изпревари Раул Албиол и засече във вратата, за да отбележи първия гол. Само 3 минути по-късно Лалетата вкараха отново. Испанците не бяха солидни в защита, като първо Де Хеа изби, но след това топката стигна до Клаасен, който не пропусна и удвои аванса на своите. 

Испанците се подобриха в средата на полувремето, когато Пике стреля точно, но Вермеер улови. След това Педро пропусна да изравни, измъкнал се сам срещу вратаря, а Хуанми стреля много близо до вратата при друга ситуация. В крайна сметка обаче, почивката дойде при 2:0. 

Веднага след нея Дел Боске пусна в игра Силва и дебютанта Витоло и скоро след това халфът на Сити комбинира с Бернат, който прати добра топка пред вратата, където обаче Фабрегас се размина. 

Холандците отговориха с неточен удар на Инди и с шут на Депай, който бе спасен от Де Хеа.  След това Пике притесни Вермеер, който при втория опит успя да се справи и да улови. 

В средата на втората част испанците вкараха гол чрез Силва, но той бе отменен заради засада. В 80-ата минута пък Де Гузман можеше да направи успеха класически, след като остана непокрит в наказателното поле, но стреля неточно. В крайна сметка обаче двубоят завърши при този резултат. 

Холандия – Испания    2:0

1:0    Де Врай    12
2:0    Клаасен    15

Холандия: Вермеер, Янмаат, Де Врай, Инди, Вилемс, Блинд (72 Де Гузман), Клаасен, Снайдер (61 Вайнялдум), Нарсинг, Депай, Хунтелаар (78 Дост)
Испания: Де Хеа, Карвахал, Албиол, Пике (68 Рамос), Бернат, Марио Суарес (68 Сан Хосе), Фабрегас, Касорла (75 Иниеста), Педро (46 Силва), Иско (46 Витоло), Хуанми (61 Мората)