Валенсия се върна на 4-о място в Примера дивисион, след като спечели гостуването си на Еспаньол с 2:1 в мач от 22-ия кръг на Примера. 

Прилепите откриха чрез Пабло Пиати, след като Родриго отне една топка изведе Гая, който асистира за попадението в 62-ата минута. Последва невероятен пропоск на Стуани от домакините, който десетина минути преди края пропусна на празна врата, стреляйки в тялото на притичал съперник. 

Дани Парехо удвои аванса на своите след свободен удар в 85-ата минута, при който топката се удари в гредата, а след това в тялото на вратаря Пау. Голът на Серхио Гарсия за домакините малко след това направи поражението им единствено по-почетно. 

Така Валенсия вече има 44 точки, с 2 повече от Севиля, който загуби с 1:2 визитата си на Хетафе и допусна второ поредно поражение. Двата състава си размениха по един гол чрез Алваро и Криховяк, преди в 86-ата минута Педро Леон да донесе успеха на своите. 

В тази битка обаче е и Виляреал, тъй като Жълтата подводница има 41 точки и също дебне за възможност да попадне в Шампионската лига.