Валенсия очаквано се възползва от загубата на Севиля от Реал Мадрид и взе предимство в битката за зона Шампионска лига. 

Прилепите сразиха новака Ейбар с 3:1 на „Местая” и дръпнаха с 3 точки пред андалусийци. Те имат 72 точки, като изостават на 4 от третия в подреждането Атлетико Мадрид. 

Домакините нямаха проблеми и продължиха с отличното си представяне у дома. От 18 двубоя до момента в първенството на своя стадион, те загубиха единствено от Барселона и направиха равни с Атлетик Билбао и Виляреал. 

Николас Отаменди откри в 25-ата минута. Гостите първо избиха топката след корнер, но след това Гая върна напрежението и оставеният непокрит централен защитник реализира с глава. 

Де Паул удари греда за домакините малко след почивката преди в 56-ата минута Дани Парехо да реализира, като при удара му се получи рикошет в съперник. Това бе 12-ия гол за полузащитника в първенството. 

В 71-ата минута и Пако Алкасер също се разписа. Нападателят вкара при добавка, след като Парехо изпълни свободен удар, а топката се чукна в гредата, след като вратарят Ирурета не реагира подобаващо. 

Гостите успяха да стигнат до почетен гол чрез Аруабарена, но така или иначе остават застрашени от изпадане, като са само на 3 точки от опасната зона.