Реал Мадрид спечели гостуването си на Еспаньол с 4:1, но победата се оказа без значение, тъй като Барса спечели титлата на „Калдерон”. 

Все пак Кралския клуб се върна на победния път, спирайки серията си от 3 поредни мача без победа във всички състезания. 

Всички попадения паднаха след почивката, като Кристиано Роналдо се отчете с хеттрик за победителите, а веднъж се разписа Марсело. Домакините успяха да изравнят при 1:1, но Реал бързо си върна аванса и спечели. 

В състава на Реал Кейлон Навас стартира на вратата вместо Касияс. Бензема бе титуляр в атака заедно с Роналдо и Бейл, а в центъра на защитата си партнираха Пепе и Варан. Домакините стартираха с трима в отбрана, но и с двама нападатели. 

Началото бе равностойно, като и двата тима опитваха да атакуват, но в първите минути липсваха добри положения. Едва в 14-ата Карвахал центрира много добре и на далечната греда Роналдо получи шанс да стреля, но го направи неточно. 

Домакините отговориха с атака, при която Виктор Санчес получи шанс за стрелба, но шутът му бе блокиран от Карвахал. Няколко минути след това Арбия се включи отдясно, но опитът му за стрелба се оказа неточен. 

Алваро Гонсалес пък спря Кристиано с отлично преценен шпагат, който бе и рискован, но в същото време и отлично изпълнен. Домакините се бранеха отлично и Реал определено се затрудняваше да създава множество добри положения. 

Абрахам не затрудни Кейлор Навас със своя опит, а за гостите Карвахал продължаваше да бъде много активен и непрекъснато да тормози отбраната на съперника. 

Серхио Гарсия поиска дузпа при една ситуация, след като бе побутнат малко от Пепе, но сякаш подобно отсъждане щеше да бъде пресилено. Така или иначе паузата дойде при 0:0. 

Веднага след подновяването на играта Гарсия успя да се обърне в наказателното поле и да стреля към далечния ъгъл, но топката премина покрай целта. След това Реал се активизира и притисна домакините. 

При една ситуация Бензема стреля в гредата по отрактивен начин, но бе в засада. След това опит на Хамес мина много близо до целта. В крайна сметка обаче по-активните действия на Реал му донесоха успех. 

В 59-ата минута Пепе отне една топка близо до централната линия, след това веднага подаде към Бензема, елиминирайки халфовете на съперника. Французинът напредна, пусна вляво от себе си към Роналдо, който с удар по диагонала вкара 43-ия си гол в първенството. 

След като изостана обаче, Еспаньол се активизира. Виктор Санчес стреля високо, а след това пак той накара Кейлор Навас да се намесва. Последва опит и на Абрахам, който бе отразен от вратаря. 

Костариканецът обаче се превърна в грешник в 73-ата минута. Тогава се забави да изчисти една топка, притиснат от Стуани. Варан изби, но на пътя на Серхио Гарсия, който върна към Стуани и нападателят нямаше как да пропусне. 

Радостта на синьо-белите обаче не продължи дълго. В 79-ата минута вратарят и защитата пред него не успяха да изчистят топката. Марсело овладя, пусна вляво към Роналдо, който му върна и бразилецът с много мощен шут под гредата вкара. 

В 83-ата минута всичко приключи. Дълъг пас на пътя на Чичарито бе достигнат от мексиканеца, той успя да подаде встрани елиминирайки двама противници и спринтиращия от втора позиция Роналдо стреля неспасяемо. Португалецът не се бе разписвал на този стадион от 2009-а, но сега вкара два пъти. 

В добавеното време Кристиано оформи хеттрика си, когато получи центриране отляво и вкара с глава, надскачайки защитник на далечната греда. 

Еспаньол – Реал Мадрид    1:4

0:1    Роналдо    59
1:1    Стуани    73
1:2    Марсело    79
1:3    Роналдо    83
1:4    Роналдо    91

Еспаньол: Касия, Гонсалес, Колото, Морено, Арбия, Виктор Санчес, Лопес, Алварес, Абрахам (84 Матиони), Серхио Гарсия, Кайседо (64 Стуани)
Реал Мадрид: Навас, Карвахал (81 Начо), Пепе, Варан, Марсело, Кроос, Иско (72 Ияраменди), Хамес, Бейл, Роналдо, Бензема (64 Чичарито)