Валенсия запази мястото си в Топ 4 на Примера дивисион след драматична победа над Алмерия с 3:2 като гост и така си осигури участие в квалификациите за Шампионската лига. 

Прилепите завършиха със 77 точки, като останаха само на една от третия Атлетико, който направи 0:0 срещу Гранада и изпревариха също с една Севиля, който победи Малага също с 3:2. 

Победата на Валенсия обаче не дойде никак лесно, защото домакините на два пъти повеждаха. Първо чрез Томас в 9-ата минута от свободен удар, а след  като Отаменди изравни с глава и чрез Сориано. 

В самия край на първата част обаче, Фегули направи 2:2 след корнер, а в 79-ата минута Пако Алкасер се пребори със защитник и реализира скъпоценното попадение, което не само донесе успеха, но и прати съперника в Сегунда дивисион. 

Ейбар е третият изпадащ, въпреки че тимът победи Кордоба с 3:0 в последния си мач. Гранада и Депортиво също завършиха с по 35 точки, но с по-добри показатели от новака, който се завръща във второто ниво след само един сезон в елита.