Нападателят на Атлетико Мадрид Фернандо Торес се надява, че ще може да стигне до титлата с Дюшекчиите. 

През миналия сезон столичани не бяха конкурентни на Реал и Барса и не успяха да защитят първото си място от 2013-14, но сега се надяват, че ще се намесят в битката за върха. 

„Моето желание е да печеля отличия. Все още не съм ставал шампион с нито един отбор, в който съм играл и ако успея да го постигна с Атлетико, ще бъде наистина специално. Ще дам всичко, за да постигнем това“ заяви Торес по време на пресконференция от предсезонното турне на отбора в Япония и Китай. 

„Надявам се, че отборът ще продължи да печели и да се развива. Чувствам се добре и съм готов да играя на високо ниво. Имам още няколко години силен футбол и искам да им се насладя и вярвам, че ще спечеля купи. Със завръщането ми в Атлетико искам да затворя един цикъл. Искам да бъда тук дълго време и не мисля за напускане“ добави той. 

През новия сезон Торес отново ще играе с любимия си №9, който преди това не можеше да използва, тъй като бе носен от Марио Манджукич, който обаче отиде в Ювентус. „Радвам се, че ще нося номера, с който израстнах тук. Новият сезон ще бъде специален за мен“ добави нападателят.