Атлетико Мадрид показа, че ролята му в испанския шампионат няма да бъде никак малка, след като съсипа носителя на Лига Европа Севиля с 3:0, при това като гост в мач от 2-ия кръг на Примера дивисион.

Дюшекчиите също са с пълен актив след два кръга и демонстрират амбиции за сериозна роля в надпреварата за първото място. 

Мачът започна с отлично спасяване на вратаря на Атлетико Ян Облак в 7-ата минута. В 17-ата воле на Тиаго от Атлетико бе отразено зрелищно от стража на Севиля.

Последваха шансове за Тиаго отново и за Тремулинас за Севиля.Така се стигна до 35-ата минута, когато Коке получи топката в наказателното поле, реагира бързо и я прати във вратата на андалусийците за 0:1.

Привлеченият от Ювентус Фернандо Йоренте пробва да изравни за Севиля в 65-ата минута, но без успех. Последва и пропуск на Фернандо Торес в 70-ата, който преди това показа чудесната си техника.

С удар от 30 метра в 79-ата минуа Габи вкара перфектен гол за 0:2, но това не бе всичко. В 85-ата минута Гризман намери Джаксън Мартинес и той не сгреши, като вкара в официалния си дебют.