Испанските клубове счупиха рекорда си по похарчени пари за играчи през лятото, след като дадоха 558,3 милиона евро за нови футболисти. Сумата е с 86,6 милиона повече от 2014-а по същото време. 

Така бе подобрено постижението от лятото на 2007-а, когато дадените пари за футболисти бяха общо 541 милиона. 

Една от основните причини за това сериозно увеличение е факта, че самите клубове от испанския елит получиха 401 милиона от продажбата на свои играчи, които не са пропуснали да инвестират. 

Изненадващо или не, Валенсия е отборът, похарчил най-много – 137 милиона паунда, макар и 90 милиона от тях да бяха дадени за футболисти, за които тимът е имал опция да откупи обратно. 

Атлетико Мадрид също се подсили сериозно, давайки 126 милиона за играчи като Джаксън Мартинес, Фелипе Луис и Лусиано Вието, но пък Дюшекчиите получиха 120 милиона от продажбата на свои футболисти. 

Реал и Барса също бяха активни, като Кралския клуб извади 89 милиона, като две-трети от тях бяха за Данило и Матео Ковачич. Въпреки забраната да картотекира футболисти, каталунците се подсилиха с Арда Туран и Алеш Видал за 54 милиона. 

Виляреал също инвестира сериозно, като отдели 46 милиона за 11 играчи, Реал Сосиедад мина 30-те милиона, а Севиля извади 29 милиона, макар че продаде само Карлос Бака за 30.