Испания постигна целта си и се класира за европейските финали догодина, след като победи Люксембург с 4:0 в Логроньо. 

Успехът обаче бе помрачен от контузиите на Давид Силва и Алваро Мората, които напуснаха още през първото полувреме, като състоянието на нападателят на Ювентус бе по-тревожно. 

Санти Касорла вкара важния първи гол за домакините малко преди паузата, а в края се разписа още веднъж. Между неговите голове на два пъти вкара появилият се от пейката Пако Алкасер. 


Домакините започнаха да доминират още от началото, но в 10-ата минута трябваше да направят смяна, след като Жерсон влезе остро срещу Давид Силва и халфът трябваше да бъде заменен от Хуан Мата. 

Въпреки предимството си обаче, иберийците не успяха да стигнат до много добри ситуации преди в 23-ата минута Санти Касорла да удари напречната греда след добър удар. 

Натискът се засилваше и в 30-ата минута домакините поискаха дузпа след падане на Алваро Мората, но сигнал не последва. Последва обаче нова смяна за Испания, след като се оказа, че нападателят на Ювентус не може да продължи и вместо него влезе Пако Алкасер. Футболистът бе изнесен на носилка. 

Последва неточен удар на Педро, преди в 42-ата минута пробивът да бъде направен. Вратарят на Люксембург Жубер спаси изстрел на Педро, но бе безпомощен при добавката на Касорла. При този резултат дойде и почивката. 

След нея обаче класата на испанците си каза думата, а и домакините бяха успокоени от попадението, с което поведоха. Влезлият като резерва Пако Алкасер се включи отлично и в 67-ата минута удвои. Той размени пасове с Фабрегас и отбеляза. 

Малко след това бившият нападател на ЦСКА Аурелиен Жоаким стреля опасно, но право в тялото на Касияс. Последва пропуск на Алкасер, преди играчът на Валенсия да се реваншира и да реализира. Пробин на Жорди Алба завърши с удар и спасяване, а Алкасер добави. 

В 85-ата минута Касорла също отбеляза второто си попадение в двубоя, след  като получи пас от Нолито и реализира с изстрел от границата на наказателното поле, за да оформи крайния резултат.  

Испания – Люксембург    4:0

1:0    Касорла 42
2:0    Алкасер 67
3:0    Алкасер 80
4:0    Касорла 85

Испания: Касияс, Хуанфран, Пике, Бартра, Алба, Бускетс, Фабрегас, Касорла, Силва (10 Мата), Педро (77 Нолито), Мората (33 Алкасер)
Люксембург: Жубер, Делгадо, Малже, Шано, Янс, Муч, Паял, Жерсон, Перейра (79 Да Мота), Бенси (64 Девил), Жоаким (90 Тюрпел)