Антоан Гризман отбеляза страхотен гол и помогна на Атлетико Мадрид да спечели гостуването си на бившия му тим Реал Сосиедад с 2:0 в двубой от 8-ия кръг на Примера дивисион. 

Триумфът бе 5-и за сезона за Дюшекчиите, които с 16 точки са само на 2 от лидерите Реал Мадрид, Селта и Барселона, които имат по 18. 

Гризман блесна в 9-ата минута, когато пое топката в близост до централната линия, тръгна напред и преодоля четирима съперници, след което копна над вратаря Джеронимо Рули. Попадението му бе сравнено с изпълнение на бразилеца Роналдо от сезон 1996-97 срещу Валенсия, а французинът очаквано не празнува от уважение към бившия си тим. 

Гостите доминираха особено до почивката, но след това имаха проблеми. Все пак в първата минута на добавеното време Ферейра Караско гарантира успеха изведен от Фернандо Торес. 

Малко преди това Диего Рейес от домакините бе изгонен, а веднага след гола бе отстранен и Хонатас де Хесус, който негодува срещу неотсъдена ситуация в полза на неговия отбор преди попадението и получи два жълти картона. 

Загубата остави Сосиедад в дъното на класирането, като отборът е 16-и с 6 точки, колкото има и първият тим в опасната зона, така че Дейвид Мойс определено изглежда под напрежение.